Geplaatst op

Littekens, Huidstriemen & Pigmentvlekken wat kan je er aan doen?

Als je littekens, huidstriemen en of pigmentvlekken kan je deze wat verminderen met Bio-Oil, maar je kan ze nooit verwijderen hier mee.

Littekens maken integraal deel uit van het genezingsproces en resulteren uit een overproductie van collageen rond een wond. Naarmate littekens ouder worden veranderen ze verschillende keren, maar hebben een blijvend karakter.

Bio-Oil dient tweemaal daags in een draaiende beweging aangebracht te worden op en rondom het litteken gedurende een minimumperiode van 3 maanden. Op nieuwe littekens mag Bio-Oil pas gebruikt worden indien de wond volledig is genezen en mag niet gebruikt worden op een beschadigde huid. Resultaten verschillen per persoon.

Wanneer het lichaam harder groeit dan de huid, kan het scheuren en vormt het bij genezing een litteken. Deze littekens zijn zichtbaar op het huidoppervlak en worden huidstriemen genoemd. De kans op het ontwikkelen van huidstriemen hangt af van verschillende factoren zoals huidtype, leeftijd, dieet en huidhydratatie. Het meest vatbaar voor huidstriemen zijn zwangere vrouwen, bodybuilders, jongeren met een groeispurt en mensen die een snelle gewichtstoename hebben ervaren.

Huidstriemen hebben een blijvend karakter. Hoewel Bio-Oil is geformuleerd om de zichtbaarheid van de huidstriemen te verminderen, kan het de huidstriemen nooit geheel verwijderen.

Bio-Oil dient tweemaal daags in een draaiende beweging aangebracht te worden op en rondom de huidstriemen gedurende een minimumperiode van 3 maanden. Gedurende de zwangerschap dient het vanaf het begin van het tweede trimester aangebracht te worden op de huid daar waar zwangerschapsstriemen vaak voorkomen zoals op de buik, borsten, onderkant van de rug, heupen, billen en dijen. Resultaten verschillen per persoon.

Pigmentvlekken ontstaan bij een inconsistente productie van melanine in het lichaam. Dit kan worden veroorzaakt door externe oorzaken zoals overmatige blootstelling aan zonlicht of het gebruik van huid blekende middelen van slechte kwaliteit; of door interne oorzaken zoals hormonale schommelingen gerelateerd aan zwangerschap, menopauze of het gebruik van orale anticonceptiva. Bio-Oil helpt de zichtbaarheid van pigmentvlekken te verminderen.

Bio-Oil dient tweemaal daags aangebracht te worden op de aangetaste huid voor een minimumperiode van 3 maanden. Bio-Oil bevat geen zonbeschermingsfactor. Bij gebruik van een zonnecrème, pas aanbrengen wanneer Bio-Oil volledig door de huid is geabsorbeerd. Resultaten verschillen per persoon.

Mocht je nog meer advies nodig hebben hier omtrent, vraag het aan Andrea!

Groetjes Andrea Barendregt

Team DABeekbergen.nl

Bio-Oil voor Littekens, Huidstriemen en Pigmentvlekken.